Oktober
 
HALLOWEEN
Gisteren, woensdag 31 okt, was het Halloweeeeennnnn! En dat gaat hier niet bepaald ongemerkt voorbij. Al een week van tevoren beginnen alle feestjes ineens verkleedfeestjes te worden en zie je 's avonds de meest vreemde figuren op straat lopen. Ik heb me ingehouden tot gisteren en dat was dus ook de enige keer dat ik verkleed was. Dat was inmiddels ook al wel weer zo'n 10 jaar geleden... Het kind in ons kwam weer naar boven en het was echt heel leukom te doen!
Louise en ik hadden eerst geen idee wat we aan moesten gaan trekken, want we hadden beide niet echt de behoefte om veel geld uit te gaan geven voor een kostuum dat we maar 1 keer dragen en niet eens mee naar huis kunnen nemen vanwege ruimtegebrek in de koffers. Ik keek eens tussen mn kleding en bedacht me ineens dat ik aardig wat ingredienten voor een piratenlook had.... Hmmm, de vrouwelijk Jack Sparrow dan maar? Ja, ik ging een vrouwenpiraat worden, haha! Hup, alle kleding aangetrokken, hoge laarzen over de broek heen en sjaal om mn hoofd. Christianne vond het echt heel leuk en had al helemaal bedacht wat voor make-up ik op zoe moeten. Verder had zij nog een aantal accesoires die perfect bij mijn piratenlook pasten. Daarna heeft ze mn make-up gedaan: zo donker en piraterig mogelijk haha. En klaar was ik! Het was overigens enorm warm met die sjaal om mn hoofd de hele tijd...
Louise had nog helemaal geen idee wat ze aan moest trekken. Ik zei toen dat we nog een baseball helm in huis hadden liggen en dat ze die eens moest passen. Dat deed ze dus en hij paste en ineens was het duidelijk... ze werd een football speler! Ja vraag me niet hoe je van een baseball helm naar een football speler komt, maar goed. Groot t-shirt van Christianne gepakt, nummer erop getapet en Louise trok m aan. Maar ja, Louise is zo smal en dun, dat leek natuurlijk nergens op! Twee t shirts gepakt en als vulling op haar schouders gebruikt.... heb Louise nog nooit zo breed gezien, hahaha! Echt geweldig. Toen de strepen op haar wangen. Aangezien we geen smink of iets dergelijks gekocht hadden en geen van ons zwarte eyeliner had, zaten we nu toch met een probleem. En daar was de mascara! Wattestaafje erbij gehaald en met mascare de strepen op haar wangen gemaakt... Christianne had nog een sportjas liggen die Louise aan kon als we naar buiten gingen. Die had ze dus ook al aan op de foto's van de voorbereidingen thuis.
We gingen eerst naar een pre-party bij Amber thuis. Daar waren inmiddels al een hoop verklede studenten. Echt zo leuk om al die creatieve mensen te zien! Sommigen maken er echt heeeelll veel werk van. Amber is trouwens de meid die als bevroren Titanic slachtoffer verkleed was. Zag er erg echt uit!
Samen met 'Het SWAT team', Kristiina en Wilhelmina dus, en aan paar anderen ging ik later op de avond naar YOJ Club. De overige anderen (haha) wilden naar 2 andere clubs. Uiteindelijk was iedereen in YOJ, want op die andere plek was het niet zo leuk. De drank vloeide rijkelijk gisteren kan ik melden... We hebben erg lekkere cocktails gedronken, Jagermeister en Tequilla shots, Tequilla Sunrices. Vooral veel van die laatste.... Ach, als je maar lol hebt he! Maar goed, mijn voornemen om het niet te gek te maken omdat ik vanochtend weer college had en het gesprek met de professor, is jammerlijk mislukt. In YOJ waren ook een aantal jongens verkleed als Captain Jack Sparrow natuurlijk, maar een van hen leek zo spreken op Johnny/Jack uit Pirates dat was gewoon vreemd. De kleding en make-up waren echt heel goed nagedaan en ook de pruik leek zo echt! Veel mensen dachten dat wij samen waren als Pirates, maar nee ik ken die jongen helemaal niet. Maar goed, daar namen mensen geen genoegen mee... we hoorden bij elkaar! Stomme is dat ik helemaal geen foto van hem gemaakt heb! Of heb laten maken, want ik had mijn camera niet mee... Ik had dus ook erg hoge laarzen aan en mn voeten waren aan het einde van de avond echt te pijnlijk gewoon. Om 2.15u hebben we YOJ verlaten, aangezien er toch geen drank meer geschonken mag worden na 2u, en hebben Aurelie en ik maar een taxi naar huis genomen.
Het was een erg geslaagd Halloween feest!
(nog even ter informatie: ik heb het voor elkaar gekregen om gewoon op tijd op te staan en om 10u bij mijn college aanwezig te zijn en daarna een zinvol gesprek met m'n professor te voeren!)
Louise en ik

Wilhelmina en ik

SMILEEEEEE

 
Enkele foto's van anderen op pre-party: Amber en Eric . .Juho en Aurelie .Carl
 
29 okt.

Zo dan, het is weer maandag! Heb er net weer 3 uur college op zitten en zit nu in de bieb om te leren. Maar ja, dit is eigenlijk een beetje studieontwijkend gedrag he... Zo ging het dus het hele weekend ook al!
Zaterdagochtend heb ik uitgeslapen en rolde dus pas om 11u mn bed uit. Nou ja, dan kom je dus niet echt goed op gang he... Om 2 uur had ik met Rena en Anne-Claire afgesproken om een koffiepauze te gaan houden in Common Ground (soort luxe kantine op campus). Tot die tijd heb ik dus ook weer helemaal niets aan de studie gedaan... Toen ik weer thuis kwam, wilde ik echt gaan studeren en heb dat ook korte tijd gedaan. Maarrrr... daarna heb ik weer veel te lang met mn huisgenoten zitten kletsen. Louise vertrekt namelijk al 1 dec, omdat ze dan klaar is met dit semester. Ze vertelde ons dus over haar plannen om dan nog naar Calgary en Vancouver te reizen. Vanaf 1 dec zijn Christianne en ik dus nog maar met zn tweeën. Dat duurt helemaal niet lang meer! Het is echt aftellen vanaf nu... vind ik helemaal niet leuk, want ik von en vooral ook vind het hier nog erg leuk en zie me helemaal niet weer in Groningen studeren! Maar ja dat gaat er wel van komen he. Oh ja, als het nog niet helemaal duidelijk was, ik kom gewoon de 20 dec naar huis, dat betekend dat ik 21 dec om half 7 in de ochtend weer voet op NLse bodem zal zetten ;) . Geen maand langer blijven, zoals het eventuele plan was. Terug naar afgelopen zaterdag! Tegen 8 uur zijn Louise, Anne-Claire en ik heerlijk uit eten geweest. We hadden een enorme schaal met sushi besteld! Heel veel soorten en ik vond het erg lekker! (had namelijk nog nooit sushi gegeten...) Daarna naar de bioscoop! Dat had ik hier ook nog helemaal niet gedaan... We hebben de film 'Into the wild' gezien. Een absolute aanrader, hoor. Al met al waren we om half 1 weer thuis, nog een tijdje met Chris gekletst en toen op bed!
Zondag heb ik mn wekker gezet en wel om half 10. Ik had namelijk om 10u op msn afgesproken. Maar ja ik wist wel dat in NL de klok verzet werd, maar toch had ik 10u in mn hoofd. Een uur te vroeg was ik dus, want alleen deze week hebben we even 5 uur tijdsverschil. Komend weekend wordt hier namelijk de klok pas verzet. Lekker ingewikkeld allemaal zeg! Verder heb ik zondag mn kamer een beetje gefatsoeneerd, aan mn paper gewerkt en tv gekeken... Ja slecht he, maar Natas zag autootjes racen op tv en heb dus maar even mn prioriteiten verlegd! Dit was trouwens de eerste keer dat ik een NASCAR race live op tv heb gekeken. Jammer genoeg liep het voor Montoya allemaal niet zo lekker...
Vandaag dus weer college gehad en nu weer een poging om te gaan studeren... Na dit laatste studieontwijkende gedrag van vandaag ga ik dus ook echt aan de slag!

 
25 okt.

Hoi hoi! Nou ik heb niet veel beleefd hoor, maar wilde toch even weer wat voor jullie schrijven! Het is erg stil hier in huis, nu Nathalie weer weg is ;). Maarrr... ik had besloten om vanaf nu goed aan de studie te gaan en dat heb ik dus ook gedaan. Heb me deze week een aantal dagen een paar uur in de bieb opgesloten en heb zitten leren... of nou ja lezen voor colleges. Begin deze week had ik een afspraak met prof. Kong over mijn paper die ik voor comparative constitutional law ga schrijven. Het onderwerp is abortus-recht in Canada en US. Nou daar is dus heeeeellll veel info over he. We hebben even besproken welke zaken het belangrijkst zijn en wat ik allemaal moet gaan lezen. Nu heb ik dus een beeld van hoe ik mn paper op ga zetten! Dus ook daarmee kan ik aan de slag...
Verderrrrr, ben ik gisteren en vandaag gaan fitnessen, dus momenteel voel ik me een oud vrouwtje. Zo'n spierpijn! Gisteravond was erg gezellig, ik kwam thuis om 19u uit college en ze wilden graag samen eten en tv kijken. Lekker gekletst en een aantal vage tv programma's gekeken! Christianne heeft weer eens haar kookkunsten losgelaten op een aantal gevulde crepes.... jammie jammie.
Euhm, vandaag... ohja gewoon college vanochtend en daarna met Anne-Claire geluncht, want die had ik inmiddels ook al bijna 2 weken niet meer gezien. Even flink bijgekletst en plannen gemaakt voor het weekend... Althans, we hebben het plan gemaakt om plannen voor het weekend te gaan maken! Snap je het nog, hahaha?
Morgen eerst 3 uur college en daarna met Aurelie lunchen, want die zie ik de laatste tijd ook veel te weinig. Zij heeft het erg druk gehad met haar tussentoetsen en ik had Nath hier vorige week... Morgen even weer de schade inhalen. En dan is het.... WEEKEND !!!!
(oftewel dan kan ik ook gewoon weer studeren...)

 
 

Foto's weekje Nathalie in Canada!
Ik heb een kleine selectie van onze foto's aangepast en hieronder geplaatst. Bij de foto's heb ik een kleine beschrijving gezet. Verder zullen jullie even de twee verhaaltjes onder de foto's moeten lezen...

Nath. komt aan op Pearson International Airport: Bij aankomsthal . .Met bus naar hostel
Het hostel en in Toronto: GVB hostel .gratis drankje in hostel pub .Kan het niet laten he...

Zondag dagtrip naar Niagara Falls
(In) de bus: . .Hollandsche drop! . Dollars op de foto!
De wijnvelden bij Niagara: . . . ..
Verderop onderweg naar de Falls: .vreemde kleur eekhoorn.Ik bij whirlpool . .
De Niagara Falls !: . . . . .
'Maid of the Mist' boot: . . . . .
's Avonds bij de Falls: .Falls by night .
Nathalie vond een leuke knuffel... :

Maandag CN tower en winkelen/sightseeing
Voordat we omhoog gingen in de CN tower: . .
Het uitzicht(beetje grijs wegens regen): Roger's Centre stadion . . . .Nath. op glasvloer
Het stadhuis en vijver: .

In Kingston

Dinsdag lakeside wandeling: . . .
Jaja, we hebben ook gekookt: . .
Stadhuis in Kingston en een lekker ijsje: . . . .Halloween hoed
Gevulde pannekoeken en muffins gemaakt: . . .
Onze vriendjes, de eekhoorns voor mijn kamerraam:
Met mijn huisgenootjes op de foto: .

 
20 okt. Ze is weer op weg naar Nederland... Nathalie heeft er nu ongeveer de helft van haar 8 uur durende vlucht op zitten. We hebben een geweldige week samen gehad en we hebben, zoals de laatste tijd voordat ik wegging, erg veel lol gehad! Ik vind het super dat ze voor mij deze kant op wilde komen en ik vond het erg mooi om te zien dat zij zo heeft genoten van haar vakantie hier! Ze zei al: 'voor mij was de vakantie al begonnen toen het vliegtuig opsteeg!'. Het was haar eerste keer vliegen he, dus dat was al een groot deel van het gehele avontuur! Als het goed is, gaat Nathalie zelf nog een stuk schrijven over haar verblijf hier in Canada. Dat komt dan natuurlijkook op deze website te staan... Nu zal ik eerst even kort vertellen wat we allemaal gedaan hebben na mijn laatste berichtje.
Even kijken waar we gebleven waren... Dinsdagavond zo te zien! Goed, zoals ik al aangaf, waren we erg moe. We zijn dus niet meer bij de Salsales beland... Het leek wel of in ook last had van Nathalie haar jetlag, ongelofelijk! Ik was ook steeds erg moe. Maar goed, het is ook best vermoeiend als je continu over dingen aan het vertellen bent en zoveel moet lachen als wij samen! Oh ja nog even terugkomend op de wandeling van dinsdagmiddag: Nath heeft een vreemde tik om van alle nummerborden fotos te maken! Dat wil zeggen van elke Canadese provincie of Amerikaanse staat een foto... Deze foto's zal ik jullie besparen, haha. Verder heeft ze even kennis gemaakt met de Canadese eekhoorns die hier in veelvoud rondhuppelen. Echt iets voor haar he!
Woensdagochtend is Nath mee naar college geweest. Ze begrijpt er geen biet van natuurlijk, dus Nath heeft braaf haar eigen proefwerk geleerd! Oh ja woensdag hebben we ook nog boodschappen gedaan. Goh ik weet niet eens meer wat we allemaal gedaan hebben :S . Oh ja, we hebben ook nog geluisterd naar een grappige cd die Nath mee had genomen. Woensdagavond zijn we nog even bij een groepje vriendinnen van mij geweest, dan had Nath die ook even gezien. Toen moesten we toch echt wel weer rond 12 uur naar bed, want voor mij gingen de colleges gewoon door he op donderdagochtend!
Dusssss.... donderdagochtend had ik van 10-11.30 college en Nath is nog even in bed blijven liggen. Toen ik thuis kwam had ze mn kamer helemaal opgeruimd! Lief hoor... maar het was ook eigen belang denk ik. Het was een bende met een grote B! Maar ja, normaal leef ik hier in mn uppie en nu ineens met 2 personen. Dubbele rotzooi en dubbele was enzo! Direct na de lunch zijn we naar Kingston downtown gelopen. Je hebt hier een grote straat, genaamd Princess street. Die loopt helemaal tot aan het water en kent veel winkels/restaurants/bars/clubs. We hebben dus even weer gewinkeld! Jaja er kon nog meer bij... Nath had namelijk al een Canada-schoudertas gekocht met een sleutelhanger van Toronto en een van Niagara Falls eraan. Toen moest er nog een van Kingston bij komen natuurlijk. Ook had ze van deze beide plaatsen een kaart gekocht om te bewaren, dus ook van Kingston moest een kaartje gevonden worden. We zijn trouwens eerst bij de Dairy Queens blijven steken... Daar hebben ze zulk verdraaid lekker chocolade ijs! Het zou echt verboden moeten worden, zooooo lekker! Het doet gewoon pijn als je voorbij loopt zonder een ijsje te nemen. Een kleine beker is overigens zoals alles hier voor ons groter dan medium! Zulk verrukkelijk ijs daar... Goed, daarna dus gewinkeld en het stadhuis even van buiten bekeken. Nog even bij het water gekeken (daar heeft Nath nog een mooi Kingston shirtje gekocht) en toen dezelfde straat aan de andere kant weer terug gelopen. Toen was de middag alweer om; de tijd gaat steeds zo snel! We hebben samen pasta gemaakt en hebben dat samen met Christianne gegeten. Het was erg gezellig en voor Nath een mooie kans om haar Engels eens onder het stof vandaan te trekken! Als ze wil, kan ze namelijk best goed Engels, maar ze heeft het gewoon nooit gebruikt omdat ze verder nooit reist. Maar ze kon zich prima verstaanbaar maken hoor! Donderdagavond hebben we nog een paar leuke programma's op het internet bekeken, we hebben weer erg veel lol gehad(allemaal erg goed voor de buikspieren!) en we hebben geprobeerd gevulde crepes te maken. Dat is echter jammerlijk mislukt, haha. Ik had namelijk pannekoekmix gebruikt en dat was veel te dik. Het werd dus eigelijk gewoon een geklieder van pannekoeken met aardbeiden, banaan en slagroom op een bord. Louise heeft het echter wel aan gedurfd om ook mee te eten! Het was ook wel lekker, maar het zag er gewoon niet zo uit als de bedoeling was, haha!
Vrijdagochtend moest ik van 8.30-11.30 naar college... pffff vroeg hoor, het was namelijk best laat geworden donderdagavond. Maar goed, Nath ging er ook meteen vroeg uit en heeft weer haar proefwerk geleerd. Jaja, wij zijn zo verstandig af en toe.... he bah! Toen ik vrij was, was Nath al naar het school gebouw gelopen en toen zijn we even naar de campus boekwinkel gegaan. Daar hebben we even tussen alle Queen's spullen gekeken. Ik heb nog een klein cadeautje gekocht voor iemand voor als ik terug kom. Het weer was vrijdag echt verschrikkelijk: regen regen regen! En echt heel hard. We wilden eigenlijk nog naar het overdekte winkelcentrum iets buiten het centrum van Kingston, maar we hadden beide zoiets van... hier gaan we dus niet door he! Mn beide huisgenoten kwamen ook door de regen thuis. Louise was door en door nat, want ze had geen paraplu mee... Het arme kind is al zo ziek. Ze is echt onzettend verkouden. Maar ja, dat kan ook haast niet anders met zulke temperatuursverschillen de hele tijd. Vrijdagmiddag hebben Nath en ik dus maar muffins gemaakt! Vrijdagavond wilden Louise en Christianne graag met ons uit eten om Nath haar vakantie even leuk af te sluiten. Ze hadden namelijk de hele week erg veel moeten leren voor tussentijdse toetsen en wilden dus nog wel even wat tijd met Nath en mij doorbrengen voordat ze weer wegging. T zijn zulke schatten die meiden hier bij mij in huis! We zijn uit eten geweest bij 'Codden Penny', ik was er nog niet eerder geweest, maar het was super! Ik had fish and chips. Krijg je natuurlijk twee grote visfilets met van die enorme frieten! Het was wel echt heerlijk... Geen gewone patat he, maar van die zelf gemaakte brede wafelmotief frieten, haha! Gisteravond dus nog maar snel de koffer ingepakt met mijn spullen die Nath weer naar NL terug kon nemen. Anders heb ik in december namelijk drie keer de toegestane aantal kilo's aan bagage bij me. Nu waarschijnlijk nog maar 2 keer het max aantal kilos! Ik was ook erg blij met alle spullen die Nath voor mij uit NL mee had genomen. Sommige dingen ga je toch echt missen na 2 maanden, haha. Verder hebben we nog alle foto's even weer bekeken en hebben we de hele afgelopen week nog een keer opnieuw beleefd en om dezelfde grappen weer dubbelgelegen. En vooral ook om dezelfde foto's, he Nath?!?!?
Nou, vandaag was het dus alweer zaterdag.... De week is zo snel voorbij gegaan! Een typisch geval van 'time flies when you're having fun'! We hadden besloten om maar een auto te huren om Nath mee naar het vliegveld in Toronto te rijden. Er waren twee bus opties: eentje zouden we om 6.00u in de ochtend al weg moeten en zouden we een groot aantal uren te vroeg op het vliegveld zijn, de andere optie was eerst met een bus naar downtown Toronto en dan met een bus naar het vliegveld zodat we om 8.00u moesten vertrekken thuis. Dat was allemaal wel erg vroeg en voor hetzelfde geld konden we een auto huren en zouden we niet de halve dag in een bus hoeven zitten en konden we bovendien om half 11 nog vertrekken! Goed, om 9.00u de auto gehaald en toen nog even naar huis. De koffer was inmiddels ingepakt, maar toen moest hij nog dicht... Dat was een stuk moeilijker! oei oei wat was dat ding zwaar... dat zou later ook wel blijken! Oh ja, ik wil Anneloes nog even bedanken voor het lenen van de koffer, toppie! Toen we alles in de auto hadden, op naar de highway 401 naar Toronto! De heenreis waren we een keertje gestopt en we kwamen op het vliegveld aan om half 2 ofzo. Het was een erg comfortabele rit in onze Pontiac G6, haha. We hebben weer dikke lol gehad tijdens het rijden. Nath had zich inmiddels gestort op het fotograferen van trucks. Die rijden hier ten overvloede en laat zij nou net voor school een truckersfestival moeten organiseren... Deze foto's kunnen dus mooi in haar verslag. Aangekomen op het vliegveld, auto in parkeergarage en om kwart voor 2 waren we bij de incheckbalies. De koffer bleek dus 27 kilo te zijn!!!! We schrokken ons rot, want ze mocht maar 23 kilo mee... Gelukkig werd er niets gezegd over betalen. Daarna nog even bij de winkels op het vliegveld langs, maar ja dat haalt het allemaal niet bij Schiphol, dus je bent vrij snel klaar ermee. Nog een tijdje samen zitten kletsen en foto's van vliegtuigen gemaakt. Om half 4 onze tijd was het dan echt zover, Nath moest door de douane... Dat is dan toch even weer moeilijk he. Je hebt dan net een week achter de rug dat je je even weer thuis voelde zo met je zusje om je heen. Dan besef je ineens dat je nog maar op de helft van je verblijf in Canada zit. Maar van de andere kant moet ik er nog helemaal niet aan denken dat ik hier straks weg moet en terug naar NL moet... Ik vind het hier allemaal nog zo leuk en het bevalt me hier prima. Maar goed, op zo'n afscheidsmoment lijkt het allemaal nog lang te gaan duren. Nath had het er natuurlijk ook moeilijk mee. Zij ging immers weer naar huis zonder mij terwijl we net zo'n leuke week hadden gehad. Ach ja, na lang gezwaai was ze toch echt weg en kon ik de auto weer gaan zoeken. Ik ben in een stuk door naar Kingston gereden. Het was erg rustig op de weg, dus ik was in 2,5 uur thuis... Tijdens de rit heb ik de hele afgelopen week nog even overdacht. Ik ben echt ontzettend blij dat Nath bij me is geweest! Maar vanaf nu ga ik weer hard aan de studie. Ik moet er echt even hard aan gaan trekken om weer een beetje bij te werken. De tentamens beginnen namelijk al begin december en dan moet ik ook voor een vak een rechtszaak doen en voor een vak een vette paper geschreven hebben... Goed, vanavond was ik dus om half 7 weer thuis. Heb mn kamer net even opgeruimd en nog even wat pasta van donderdag gegeten. Net nog heel even kort met Daniel gechat, die is inmiddels alweer onderweg naar Schiphol natuurlijk. Nu ben ik hier weer alleen... dus kon ik meteen maar even mn verhaal kwijt op mn website. Bij deze dus! Vannacht om half 1 gaat mn wekker... dan ga ik Nath even kort bellen om te checken of ze aangekomen is. Dan is het in NL alweer 6.30uur en is er een nieuwe dag aangebroken! Nath zal wel erg moe zijn na zo'n lange dag en vlucht!

We hebben een super week gehad en ik weet zeker dat Nath deze herfstvakantie nooit meer zal vergeten. Ik hoop dat jullie haar verhaal, dat op deze website komt, ook zullen lezen en daarin zal ze ongetwijfeld vertellen wat ze van het vliegen, Toronto, the Niagara Falls en Kingston vond. Het toppunt voor mn huisgenoten was volgens mij wel de Nederlandse les die Nath ze gegeven heeft. We hebben nog nooit zo gelachen als toen Nath hen wilde leren 'goedemorgen, goedemiddag en goedenavond' te zeggen... Die G he, dat wordt m niet hoor, t zijn net een stelletje Chinese toeristen, hahaha!

Ik ga zondag een begin maken met de foto's aanpassen voor de website. Ik maak een kleine selectie hoor, want we hebben zoveel foto's gemaakt! Ik ga de leukste uitzoeken en later zal ik bij Nath haar verhaal dan nog weer anderen plaatsen.
 
16 okt.

Hey luitjes, ik ist dr weer! Na een ontzettend zwaar weekend met mn zusje in Toronto, zijn we nu weer in Kingston town... my hometown! Hahahaha
Nou, vanaf woensdagavond was ik beetje ziek, maar dat was gelukkig zaterdag weer over. Toen reed ik met Eline naar het vliegveld in Toronto. Daar kwamen haar ouders + zus en Nathalie aan om 15.30u. Ik was erg blij om Nathalie weer te zien... Het was immers alweer 2 maanden geleden dat ik iedereen thuis heb gezien. (nou ja, op skype na dan he!) Dit wordt dus echt een beetje een Nederlandse week! Zaterdag hebben we nog even op het vliegveld ergens wat gedronken en daarna zijn we met de bus naar Toronto downtown gereden. We zouden in het Global Village Backpackers hostel overnachten en de bus zette ons vlakbij dit hostel af. Gelukkig maar, want Nathalie had een koffer van 23 kg bij zich en ik een zware tas! Lopen was dus ook geen pretje! We hadden een 4 persoonskamer, het was een leuk hostel. 's Avonds zijn we nog even door de stad gelopen. Het was voor Nath immers de eerste keer dat ze in zo'n grote stad was met zoveel wolkenkrabbers... Toen hebben we nog even ergens iets gedronken en toen Nath echt omviel van de slaap, zijn we maar naar het hostel gegaan. Toen we wilden gaan slapen, werd Nath erg misselijk. Misschien nog van de vlucht of van de drukke dag... maar het kwam er op neer dat we telkens maar een half uurtje sliepen en dan weer wakker waren. Erg slecht geslapen dus die nacht, want vanaf 4 uur was Nath wer klaar wakker. Jetlag he... Zondagochtend hadden we een pannekoeken ontbijt. We kregen hele dikke pannekoeken met maple syrup, dat is echt Canadees. Een soort van hele zoete appelstroop, in schenkvorm, maar dan komt het van de maple boom. Na het ontbijt zijn we door Chinatown gelopen. Je waant je dan echt even in China, we hebben veel foto's gemaakt. Om half 12 werden we opgehaald door een busje om naar de Niagara Falls te gaan. Het was een georganiseerde trip dat vanuit het hostel geregeld was. Nath had erg uitgekeken naar het bezoek aan de Falls en ze vond het ook echt helemaal geweldig! Ik was er twee weken geleden ook al geweest, maar ook deze keer was het weer erg indrukwekkend. We hebben nu ook veel meer dingen gezien dan twee weken geleden... We gingen eerst naar een wijnproeverij. Wij hebben niets geproefd, maar hebben wel even rondgekeken en fotos gemaakt. Verder kwamen we langs de whirlpool, een grote kolkende watermassa vlakbij de Falls. Vervolgens kwamen we bij Queenston Heights, daar hadden we een spectaculair uitzicht over de rivier en konden we zelfs in de verte Toronto met de CN tower en het enorme stadion zien liggen. Verder was er nog een enorm hoge monument te zien. We konden ook nog voor 85 dollar per persoon een helicoptervlucht maken, maar dat hebben we maar niet gedaan. Daarna... op naar de Niagara Falls! Daar heb ik na ons weekendje in Toronto al vanalles over verteld en Nath gaat haar belevenissen ook nog op deze site beschrijven, dus dan horen jullie daar weer meer over. Als laatste georganiseerde onderdeel gingen we met de boot naar de Falls. De boot heet 'Maid of the Mist' en brengt je echt zo dicht bij de watervallen dat je echt helemaal nat wordt. Dat is dus echt een geweldige ervaring!!! We hebben er ook erg 'fraaie' fotos aan overgehouden! Na de boottocht hadden we nog vrije tijd. We zijn toen nog langs de Falls gelopen en toen het stadje in. Dat was een soort van pretpark idee. Het begon al wat te schemeren en met alle lichtjes deed het heel gezellig aan. Hier hebben we ook even wat gegeten. Vlak voordat we weer de bus in moesten, hebben we nog foto's gemaakt van de Niagara Falls by night. Het was inmiddels helemaal donker en de Falls waren helemaal roze verlicht... Heel mooi! Toen we weer in het hostel kwamen en we uitgekletst waren, gingen we maar weer slapen. Nath was uiteraard weer bekaf na al deze nieuwe belevenissen.
Maandagochtend hebben we weer pannekoeken gegeten. Ik vond het erg lekker, maar het kwam Nath haar neus een beetje uit. Zij is niet echt van de pannekoeken en dan helemaal niet als ontbijt, haha! Daarna zijn we meteen naar de
CN tower gegaan. Daar was het erg rustig en we konden dus meteen naar boven. De vorige keer dat ik omhoog ging, was het juist enorm druk. Nath heeft veel mooie fotos gemaakt, ik heb ook een gemaakt van haar op de glasplaat met uitzicht op de grond die 340 meter lager lag! Verder hebben we de hele middag gewinkeld. Ik heb nog nette schoenen, sportschoenen en een dikke winterjas gekocht. Alsof ik ook nog niet genoeg spullen hier heb... hoe ga ik dat in hemelsnaam allemaal weer in NL krijgen???? Aan het einde van de middag gingen we met de bus, een touringcar, naar Kingston. Na een 3 uur durende busrit kwamen we dus 'thuis'. Wel raar hoor dat wat voor mij thuis is, voor Nath niets van thuis weg heeft. Nu kon ik eindelijk Nath haar koffer uitpakken... Zij had namelijk heel veel dingen voor me meegenomen: van jas tot aan laarzen en van pindakaas tot aan stroopwafels en pepernoten! Ik was echt blij dat ik dit nu ook allemaal hier heb!
Afgelopen nacht heeft Nath wel gewoon lang geslapen en ik heb dus ook een beetje bij kunnen slapen. Alleen een beetje jammer dat het luchtbed dat ik geleend had, lek is. Ik lig nu dus op bankkussen terwijl mevrouw hier lekker in mijn bed ligt te slapen! Nou ja,moet maar even voor paar nachtjes he... Vanochtend hebben we alle fotos bekeken en hebben we even met het thuisfront gechat. Vanmiddag hebben we door een stukje van Kingston gelopen. Het was immers zulk mooi zonnig weer vandaag (hoezo wisselvallig?). We gaan zometeen even eten maken en daarna kijken we nog even wat we gaan doen. Gezellig vanavond saampies op de bank hangen of dat we nog naar Salsales gaan. Nath wil dat wel heel graag zien, maar ze is ook nog erg moe... We zien het nog wel even dus!

De foto's komen nog op de site hoor, maar omdat het erg veel tijd kost om ze te resizen en aan te passen, doe ik dat nu dus niet. We gaan nu even de tijd samen doorbrengen, het kan immers alleen maar deze week! Ik zal zo snel ik tijd heb, de foto's aanpassen en op de site zetten!

11 okt.

Nou, vandaag voel ik me niet zo goed. Het begon gisteren al met misselijkheid en knallende hoofdpijn. Verder ben ik al een tijdje een beetje snotterig en slaap ik erg veel... Vandaag ben ik dus maar lekker thuis gebleven en heb in mn bed gelegen... Ik moet immers snel weer opknappen,omdat ik Nathalie zaterdag van het vliegveld ga halen!
Gisteren was het woensdag, stapavond inderdaad! We hadden afgesproken om weer naar Alfie's te gaan en om eerst even bij Aurelie thuis wat te gaan drinken... Maar ja ik voelde me helemaal niet lekker en heb dus af moeten zeggen. Heb nog even in bed een paar tv programma's liggen kijken. Toen ik wilde gaan slapen, kon ik niet in slaap komen, dat zal je altijd zien... Werd vanochtend laat wakker en heb college dus ook maar geskipt.
Morgen, vrijdag, heb ik twee colleges van 3 uur en dat op de laatste dag van de week! Bah... In die tweede moet ik een
'examination in chief' doen en dat wordt dan op video opgenomen. Dat is een getuigenverhoor van je eigen client in een civiele rechtszaak. Had de vragen al voorbereid, dus hoop dat het een beetje wil lukken met mn Engels morgen!
Zaterdag gaan Eline en ik om 12.00u vertrekken met een huurauto naar het vliegveld in Toronto. Daar komt om 15.30u onze tijd het vliegtuig aan met daarin Nathalie,Eline haar ouders en haar zus. Dan gaan Nathalie en ik met de bus naar Toronto downtown en dan gaan we inchecken in het hostel. Zondag gaanwe naar de Niagara Falls en maandag wil ik Nathalie een aantal dingen in Toronto laten zien. Maandagavond komen we terug naar Kingston, dus vanaf dinsdag kunnen we weer bereikt worden via internet! Tot die tijd zullen jullie hete even zonder mijn gezelligheid moeten stellen!

 
9 okt. Dan zijn we nu aangekomen bij de laatste uurtjes van Thanksgiving Day! Alles is opgeruimd, lang niet alles is oppgegeten... We hadden echt veel te veel natuurlijk! Maar het was echt toppie...
Gisteravond zijn Christianne en ik al begonnen: we hebben de chocoladetaart gebakken en de macaroni/mais pie gemaakt. Vanochtend werd ik om10.00u wakker en nadat ik me gedouched had stond Christianne alweer in de keuken. We begonnen met de zoete aardappelen. Daar maakten we een 'sweet potato pie' van. Dat houdt in: de aardappels een beetje koken en dan in de lengte doorsnijden en in een ovenschaal doen. Toen heb ik een soort van suiker/karamelsaus gemaakt en die ging erover heen. Oh ja Christianne heeft even foto van me gemaakt terwijl ik de chocoladesaus op de taart aan het kliederen was... (ikzag er ook weer zo toppie uit zo vlak nahet douchen :S ) Daarna is Louise met de turkey en de vulling begonnen. We hadden een filmpje op internet gevonden over hoe je een turkey moet bereiden. Die moest dus een aantal uren in de oven! Ondertussen werkten wij verder aan de aarbei/spinazi salade en de aardappelpuree. We besloten om de broccoli maar niet meer klaar te maken,want het leek allemaal al veel te veel! Later zou blijken dat dit de juiste beslissing was....
Tussen 3 en 4 uur kwamen onze gasten: Aurelie, Anne-Claire, Carl en Gustav. In totaal hebben we dus gedineerd met 8 personen. Het was erg gezellig en iedereen vond het eten erg lekker! (Althans dat zeiden ze wel...) Na het eten was iedereen erg vol natuurlijk en toen hebben Christianne en ik ze voor de tv gezet met een film erin. Wij hebben de afwas gedaan en de desserts voorbereid. Na de film was iedereen nog steeds vol, maar toch wilde iedereen een stuk van de pompoentaart en een stuk van de chocoladetaart proberen. Ook deze waren heerlijk! Het was echt een strijd tussen de hersens en de maag hoor: het was zo lekker dat je wel wilde blijven eten, maar je zat zooooo vol... Na nog een laatste wijntje, ging iedereen naar huis. Het was een gezellige middag en avond!  . . . . .Turkey is ready! . . Vergeet de foto's van Ottawa niet nog even te bekijken!
7 okt. Zoooo, daar ben ik weer! Ben net terug uit Ottawa! Nu heb ik dus ook eindelijk de 4de grootste stad en tevens regeringsstad van Canada gezien. Wat errug jammer was, is dat het vandaag heel grijs weer was! We hebben zelfs een paar keer lichte regen gehad... De foto's zijn dus ook allemaal een beetje grijs geworden he. We vertrokken vanochtend om 9.00uur met tweede oude gele schoolbussen richting Ottawa. Dit was namelijk weer een georganiseerd tripje van het QUIC. Rond half 12 kwamen we aan en gingen we meteen naar Parliamant Hill. Daar staan alle belangrijke regeringsgebouwen van Canada. We moesten ondanks dat we een rondleiding geboekt hadden nog een lange tijd buiten staan wachten. En je raadt het al... daar waren we niet op gekleed! Na het koukleumen konden we dan eindelijk naar binnen. We hebben een aantal hallen gezien en als belangrijkste kamers de House of Commons en de Senate. De House of Commons is een grote kamer met allemaal groene bekleding. Dit heeft een reden: het Engelse parlement ging vroeger om de een of andere reden in het park vergaderen nadat hun gebouw afgebrand was. Toen hun nieuwe gebouw er was, wilden ze de kleur groen voor de House of Commons. Omdat Canada volledig gebaseerd is op het Engelse parlementsmodel, moest ook hier de House of Commons in een groene zaal vergaderen. De Senaat heeft een rode kamer, rood is namelijk de royal colour van England. En wederom moest ook dit zo in Canada zijn. In de Senaatszaal was ook een troon voor de Engelse koningin, die staat helemaal links op de foto van de 3 tronen. Nu nog komt ze wel eens een vergadering van de Canadese Senate bijwonen om goedkeuring te verlenen. Verder mochten we even in de Library kijken. Daar staan dus alle mogelijke boeken die de Canadese regerings-/parlementsleden nodig zouden kunnen hebben. Het was een heel mooie zaal met voornamelijk hout. De rest van het gebouw is van limestone gemaakt. Na de rondleiding zijn we nog The Peace Tower in gegaan. Dat is dus de toren van dit parlementsgebouw. Zo hadden we een leuk uitzicht over de stad.
Na dit alles zijn Aurelie en ik snel een Tim Hortons in gegaan, omdat het hoog tijd werd voor een warme chocolademelk! Het waaide behoorlijk in Ottawa en dat maakte het echt koud! (raar dat toen we rond 9.00u in Kingston aankwamen, het hier gewoon warm was en de jas weer uit kon). Nadat we ook even gelunched hadden, besloten we naar een fotografie museum te gaan. Deze was echter gesloten. Nou, op naar de City Hall (stadshuis) dan maar... Nou dat was een lelijk gebouw, helemaal niet wat we verwacht hadden! Nu op naar de By Ward Market, dat is een grote markt met rondom allemaal cafetjes en restaurants. We hebben daar zoveel pompoenen gezien, zoveel heb ik in mn hele leven nog nooit gezien! Maar ja wat wil je, Thanksgiving en Halloween staan voor de deur...
Vervolgens zijn we naar de National Art Gallery gegaan. Daar was namelijk ook een gedeelte van het fotografiemuseum te zien. Verder was er een expositie over Zidane en heb ik paar schilderijen van Van Gogh gevonden! Na het museum nog even een kop thee gedronken en toen weer in de bus naar Kingston.

Nu zit ik te wachten totdat het hier 2 uur 's nachts is, want dan begint Formule 1... De race is in China, dus vandaar het onmenselijke tijdstip. Aangezien ik alleen maar moe zou worden van even 3 uurtjes slapen, blijf ik maar wakker. Maar gelukkig is papa ook alweer wakker, want het is bij jullie alweer bijna 7 uur nu. Na F1 even slapen, dan met Fabienne bellen en ik zou vanmiddag met Aurelie gaan sporten...!
Oh ja we hebben gisteren boodschappen gedaan voor het Thanksgiving dinner... Man man, wat een berg boodschappen zeg! Het wordt echt een fantastisch dinner, kan niet anders! Maar daar ga ik jullie maandagavond en anders dinsdag over vertellen...
 
 

Foto's van Ottawa trip

Parlements gebouwen/tour
. . .Een bijzonder plafond .Deel van onze groep . .de bibliotheek .Koepel .Nog zo'n mooi plafond

. Groene zaal House of Commons . . .. .Rode Senaatszaal .
Peace Tower + uitzicht
. . . .

Op de By Ward Market

Ach ja, zo kan het ook . Aurelie and me .Zijn ze niet uberschattig? .

Overige foto's


Oorlogsmonument .Chateau Laurier .City Hall / Stadhuis .Mooie kleuren he?! .Jail Hostel .National Art Gallery . . Helaas moesten wij in de bus.

 
4 okt. Jeeeeeejjjjj, het is dierendag! hahaha, had aan paar mensen hier verteld dat wij dierendag kennen, maar dat kenden zij duidelijk niet! Dat vonden ze toch wel zoiets stoms... Nou ja, ik wil op deze 'speciale' dag wel even een dikke knuffel geven aan Igor, Rocky, Tiger, Tommie en Boris!!! Dus als jullie die knuffels even over willen brengen... anders gaat het beetje moeilijk he.
Goed, ik ben dus net thuis van het stappen... Het was immers weer woensdagavond, dus zijn we weer naar Alfie's geweest. Oh Anneloes, je mist echt wat hoor! Wou dat je het even kon komen checken! Echt een leuke tent met leuke muziek... Het is hier nu 3.05 uur in de nacht dus he. Maar ik ben vannacht vroeg gestopt met drinken, dus ben nu zo fris als een hoentje. Aangezien ik me net gedouched heb en dus moet wachten totdat mn haar droog is, dacht ik, nou dan kan ik mooi even een verhaaltje op mn website zetten. Ik heb al wel door dat de chronologische volgorde ver te zoeken is. Laat ik eens bij vanavond beginnen, dan ga ik daarna nog even vertellen over dinsdag (tennis en Salsa).
Veel studenten gaan op woensdag naar Alfie's, dat is dus een echte Queen's tent. Aurelie en Kristiina wilden vanavond ook gaan en hadden bedacht dat we dus wel even samen konden indrinken. Halverwege de avond kwamen Anne-Claire, Aurelie, Wilhelmina, Kristiina en Eline dus bij mij thuis verzamelen. Ze hadden wijn meegenomen, want ik had niets meer in huis. Sommigen raakten wel heel snel aangeschoten vanavond... Waarschijnlijk door vermoeidheid en/of te weinig gegeten. De stemming zat er dus al snel in! Toen de wijn op was... op naar Alfie's! Daar heeft Natas maar even de Tequilla sunrise gecheckt, nou hij is geslaagd voor de test hoor! Het kost ook echt niks he, 3,50dollar voor een drankje. Na een shotje, die overigens erg lekker was, ben ik maar opgehouden met drinken. Wil niet elke keer de volgende dag geen klap uitvreten omdat ik teveel gezopen heb. Maar de lol was er niet minder om... Oh ja, even ter informatie voor Anneloes: ik denk dat in dit shotje wel alcohol zat ;-). Om 2.15uur ben ik naar huis gegaan, heb me gelijk maar even gedouched en zit nu dus mn verhaaltje te typen! Moet zo wel even mn wekker zetten, want zou om 8.30u met Eline gaan fitnessen en ik denk niet dat ik uit mezelf voor die tijd wakker zou worden.
Verder wilde ik nog even vertellen over dinsdag. We hadden weer tennisles... Nou, beter gezegd we hadden tennis. Zonder les dus he... slimpies! Die leraar heeft er volgens mij helemaal geen zin in en leert ons ook steeds niets nieuws. We hebben nu drie lessen van de vijf gehad en hebben nog niets anders dat de forehand geleerd (als je dat zo schrijft, heb geen zin om t op te zoeken). EN bij mij blijft ie maar zeggen, Natasja je forehand is perfect en dan laat ie mn tegenstander naar mij kijken hoe het moet. 1. zij heeft er niks aan, ze moet zelf ook leren en 2. als ik het goed doe, leer me dan eens iets nieuws! Ik ga geen tenniswedstrijd winnen met alleen een goede forehand!
Salsa was ook weer leuk. Het wordt wel steeds moeilijker hoor, poeh! We zitten inmiddels op intermediate niveau, maar dat is allemaal best pittig. Dan moet ik zoveel passen tegelijk leren.... Het geinige was dat de jongen met wie ik dinsdag danste, een behoorlijk stuk kleiner was dan ik! Dat moet er echt heel stom uit hebben gezien. Wij hadden er wel lol in hoor!
Verder loopt college ook maar steeds door. Ik moet voor een vak een paper gaan schrijven, maar ik kan nog steeds niet de tijd vinden om eens goed na te denken over wat het onderwerp moet worden. Dat zal ik morgen toch echt wel uit moeten vinden (met morgen bedoel ik dus gewoon later vandaag, maar dan nadat ik geslapen heb en gefitnesst).
Morgenavond is er 'International Flip Cup', dat is een bierspel, waarbij de bekers omgekieperd moeten worden op een speciale manier. Ik was ook uitgenodigd, maar heb maar afgewezen, want ten eerste drink ik geen bier en ten tweede heeft Natas op vrijdagochtend een 3 uur durend belangrijk college. De donderdagavond moet ik dus maar even niet met alcoholische versnaperingen gaan vullen! Vrijdagavond gaan we waarschijnlijk ook niet stappen, want dan gaan we zaterdagochtend met een hele groep naar Ottawa en de bus vertrekt al om 9.00uur.... Misschien moeten we zaterdagavond maar eens zien of er wat te stappen valt! Kan ik mooi om 1.00uur naar huis en dan formule 1 kijken. Maar ja dan kan ik weer niet drinken he... Ach ja, dat zijn de dilemma's in het leven ;-)
 
 
Foto's weekendje Toronto
Dit zijn de foto's van ons weekendje in Toronto. Als je boven de foto's zweeft geeft ie aan wat er op de foto's staat.
.Onze Chrysler Sebring . .CN tower .Anne-Claire en Juho .Juiana en Anne-CLaire de Mojitos.Nederlands biertje! .Natas en Aurelie
Toronto City Hall .Kerk in Toronto .Standbeeld Churchil .Hostel .Lake Ontario met Toronto Island .Me in the sun .Bootjes .Mooi uitzicht
CN tower tussen gebouwen .Eaton Centre - winkelcentrum .Mooi gebouw he .Na het stappen in de metro .Theatre at night .nog keer kerkje.
 
1 okt.

Vrijdag 28 sept vertrokken we voor een weekendje Toronto/Niagara. Omdat de andere meiden les hadden tot 14.30 uur, vertrokken we rond die tijd vanaf de campus. Die ochtend hadden Juho (Fin) en ik de huurauto opgehaald.We konden het doen met 1 auto, want we waren maar met 5 personen, omdat de 2 Finse meiden af moesten zeggen vanwege het vele werk dat ze nog moesten doen voor hun studie. We kregen een Chrysler Sebring, vet grote auto! Heb even een foto voor jullie genomen, haha! Toen we vrijdagmiddag onderweg naar Toronto waren, begon het enorm te regenen en werd het ineens erg donker terwijl we op de highway reden. Op de foto's van vrijdag, zullen jullie dus ook donkere wolken zien... Juho heeft naar Toronto gereden trouwens.
We kwamen rond 19.00 uur aan bij het hostel, Hostelling International. We hadden een 6 persoons kamer en we waren met 5 personen. Als 6e persoon kwam er een oudere vrouw uit Zwitserland bij ons op de kamer... Nou, snurken dat zij kon! Niet normaal... Konden haast niet in slaap komen, haha! Maar goed, na het inchecken zijn we de stad ingegaan. We liepen over King street en hebben daar een leuk restaurant gevonden om te eten. Daarna zijn we door entertainmant district gelopen en zijn uiteindelijk in Montana beland. Wij zijn in het bar gedeelte blijven hangen. Het was immers al laat en we vonden het niet echt meer de moeite waard om nog de club in te gaan. We hebben in de bar mojitos gedronken; de fotos wil ik jullie niet onthouden, uiteraard! De foto van de bierflessen: tja, vond het geinig dat er een Nederlands biertje tussen alle Canadese bierflessen stond ;-). Tegen half 2 waren we weer in het hostel en we vielen, ondanks het gesnurkt van onze nieuwe kamergenote, redelijk snel in slaap.
Zaterdag wilden de anderen graag een beetje uitslapen, want de commerce-studenten hadden een drukke week achter de rug. Ik geloof dat we tegen 10.30 uur de stad ingegaan zijn, op zoek naar een ontbijtje. We zijn maar meteen naar het Eaton Centre gelopen, want we waren toch van plan om die dag te gaan winkelen. Daar hebben we dus eerst een ontbijtje gehad (was erg lekker, de ham/kaas panino). Toen kon het shoppen beginnen! Het Eaton Centre is een heel groot winkelcentrum in het centrum van Toronto. Ik heb weer aardig wat kleding gekocht... (Voor de geïnteresseerden: een Esprit broek en giletje (had ik ook in NL kunnen kopen, maar goed), een Nike sportbroek, een truitje, wat make up en twee kettingen. Geloof dat dat het was) Maarrrr,ik heb nog steeds geen sportschoenen gekocht en ook nog steeds geen geschikte schoenen voor Salsa... Heb ik weer een reden om met Nathalie te gaan shoppen als we in Toronto zijn over 2 weken! Na het Eaton Centre zijn we nog door Queen street gelopen. In het begin van die straat waren een paar mooie gebouwen te zien. Een grote kerk en de City Hall heb ik even op de foto gezet. Zoals jullie op de foto's zien, was het zaterdag weer erg lekker weer. Verderop waren nog een paar leuke winkels. Daarna snel even de tassen naar het hostel gebracht en op naar het water! Heb nog even een aantal foto's gemaakt aan het water. Daar hebben we een eindje gelopen en even een kop chocolademelk gedronken en een heerlijk aardbeien gebakje gegeten! Het plan was dat sommigen van ons groepje dan de CN tower in zouden gaan, maar daar hadden ze geen zin meer in. Toen zijn we even terug naar het hostel gegaan en vervolgens weer een plekje gezocht om te eten. Deze keer gingen we naar Peter Pan en hebben daar weer lekker gegeten. Toen werden we gebeld door een groepje jongens, ook international students van Queen's, zij vroegen of we mee gingen naar een clud genaamd Madison. Dat was een leuk idee, dus wij hebben een taxi genomen omdat de club best een eind weg was. Kwamen we daar aan, mochten Aurelie en Anne-Claire niet naar binnen omdat ze nog geen 21 zijn! Balen! In het weekend hanteert die bar/club een minimum leeftijd van 21... Nou ja, dat ging dus niet door. Toen zijn we nog een eind door de stad gelopen. Er was een evenement genaamd 'Nuit Blanche'. Er waren ontzettend veel mensen op straat en alle musea, kerken en theaters waren de hele nacht open. Verder was er overal muziek. Heel gezellig allemaal. Wij zijn echter geen gebouwen binnen geweest, omdat de rijen onzettend lang waren en wij niet zolang in de rij wilden staan zonder te weten wat we gingen zien. We hebben dus gewoon van de muziek en gezelligheid op straat genoten. Uiteindelijk hebben we nog even wat gedronken vlakbij ons hostel. En daarna... gauw slapen!
Zondagochtend vertrokken we om 10.30 uur op weg naar de Niagara Falls. Daar heb ik dus echt naar uitgekeken he. Ik ben gek op water (meren, zeeën etc) maar watervallen heb ik nog niet zo vaak gezien. Die in Roemenie in de Fagaraz-bergen was erg indrukwekkend, maar de NIagara Falls zijn toch wel DE watervallen... Vanaf Toronto was het nog geen 2 uur rijden. We hadden erg veel geluk met het weer. De zon scheef behoorlijk sterk en het zicht was erg helder. Dat is wel belangrijk want er komt heel veel water weer omhoog van de watervallen. Als je beetje mooie foto's wilt maken, dan moet het dus wel heel helder weer zijn. Ik had verwacht dat het wel beetje koud zou zijn vanwege wind enzo, maar dat was dus duidelijk niet het geval. Ik was de enige die geen t-shirt droeg... Nou goed, ik moet ook nog erg wennen aan het feit dat je op 30 sept in een t-shirt naast watervallen kan staan! Ik heb heel veel foto's van de Falls gemaakt, maar kan ze niet allemaal op mn site zetten. Hier zie je dus even een selectie. Er zijn trouwens twee watervallen daar he. De Canadese en de Amerikaanse. De grote watervallen, 'The Horse Shoe Fall', zijn Canadees. De kleinere waterval aan de andere kant, is de Amerikaanse Niagara Fall. We hebben een Journey behind the Falls gedaan. Dat betekent dus dat we een poncho kregen en via een tunnel achter het water van de Canadese waterval terecht kwamen. Zo kon je dus het water zien vallen vanuit de binnenkant van de waterval. Verder was er een uitkijkpunt op 9 meter boven het waterniveau, net naast de Fall. Daar werden we helemaal nat uiteraard, maar het was echt te gek omzo dicht bij het water te staan. Ik heb het voor elkaar gekregen om toch wat foto's te maken hier. Het lawaai van het vallende water was echt geweldig. Verder hebben we nog even de souvenierswinkeltjes bezocht en even wat gegeten. We zijn niet meer met een boot naar de Falls geweest. Dit wil ik nog wel graag doen als ik er met Nathalie heen ga. Aan het einde van de middag besloten we om richting Kingston te gaan.
We zijn toen nog helemaal door Niagara gereden, hebben nog een groot gedeelte van de parken daar gezien. Overigens, het eerste stuk terug heb ik gereden, tot na Toronto. Dat was iets van 2,5 uur. Daarna nam Juho het weer over. Het was immers een 5 uur rit terug naar Kingston. Maar het was de moeite meer dan waard. De Falls waren erg indrukwekkend! En het is maar de vraag hoelang mensen dit natuurwonder kunnen bewonderen, want de Falls lijden erg onder erosie. Ze trekken steeds verder terug... Ik heb een foto gemaakt van het bord dat daarover verteld.
Tegen 21.00uur was ik weer thuis en kon ik alles weer uit gaan pakken. Het weekend was toppie!!!

Ik kijk nu al uit naar mn volgende bezoek aan de Niagara Falls. Dat zal over 2 weken zijn als ik met Nathalie in Toronto ben. Hopen dat het weer dan ook zo goed is! Maar goed, eerst even weer op de studie concentreren... Alhoewel, ik typ dit hele verhaal tijdens een college van Internationaal Recht. Maar ja dat college is ook zoooo saai en oninteressant. Ik ga straks proberen kaartje te kopen voor aanstaande zaterdag. Het QUIC gaat dan een reisje naar Ottawa organiseren. Nou, ik moet natuurlijk wel even mee he naar de hoofdstad van mijn tijdelijke homecountry. Verder is het volgende week maandag Thanksgiving, dus dan is het plan dat we met ons vieren (huisgenoten en Nenad) Thankgiving dinner doen. Het weekend daarna komt Nathalie al!

  Foto's Niagara Falls
. . . . . .Wauwie! .
. . . . . . .
. . . . .Kleurrijk .Aurelie en Anne-Claire .