November
30 nov. Nou eens even zien wat ik allemaal te melden heb! Ja ik pak er tegenwoordig mn agenda maar bij,want heb het in mn hoofd zo druk met leren dat ik af en toe niet meer weet wat ik allemaal gedaan heb! Vandaag is de laatste dag voor mijn eindzitting van morgen... Alles moet dus vandaag af en ik moet nog een belangrijk stuk schrijven, de afsluiting. Daarin moeten alle belangrijke details en daarmee moet je de rechter en de jury overtuigen dat jij de zaak moet winnen! Datmoet allemaal nogal nauwkeurig, dus daar gaat veel tijd inzitten! Verder wil ik alle verhoren nog eens nalezen om te kijken of ik echt het belangrijkste gedekt heb. En dan aan het einde van deze dag nog maar zoveel mogelijk uit mn hoofd leren he...
Goed daar gaan we. Zal eerst even melden dat het de afgelopen dagen weer af en toe gesneeuwd heeft. Het is dus weer wit buiten! S avonds als ik uit de bieb kom is het steeds ook niet normaal koud! Alle voetpaden en wegen zijn dan bevroren en kom je bijna niet thuis zonder een keer onderuit te gaan. Wacht ik heb gisteren een foto gemaakt van hoe ik hier naar buiten ga! Die plaats ik hier wel even naast dit bericht!
Donderdag was mn nieuwe Ipod aangekomen! Had ik dus als verjaardagscadeautje gekregen, maar ik had m via internet besteld dus daar ging even een levertijd overheen. Daar ben ik donderdag dus een hele tijd mee bezig geweest. Al mn muziek erop zetten enzo. Ben er erg blij mee, want normaal gesproken gebruik ik mn telefoon om muziek te luisteren (heb in NL zo'n mp3 music phone),maar die telefoon gebruik ik hier niet. Beetje jammer voor de mensen om me heen, maar nu kan Natas dus weer volop mee brullen!
Gisteren, vrijdag dus, heb ik weer hele tijd in de bieb gezeten. Toen tegen half 7 naar huis en even snel gegeten, want Christianne wilde graag dat ik met haar en twee vrienden mee ging naar de bios. Deze keer gingen we naar de mega grote bios net iets buiten Kingston. Was heel mooi gebouw. We hebben 'American Gangster' gezien. Toen we thuis kwamen rond half 11 was Louise haar farewell-party in volle gang. Louise vertrekt namelijk zondag al, omdat ze nog naar Calgary en Vancouver gaat voordat ze terug naar Denemarken gaat. Ons hele huis was dus vol mensen en gezelligheid. Ik heb even een paar foto's gemaakt, dus die komen hier ook nog rondom dit bericht te staan! Rond 12.30u ging iedereen het huis uit op in Alfie's verder te feesten. Ik ben thuis gebleven met Christianne en wij hebben een beetje opgeruimd. Ik kon het immers ook niet laat maken, want ik moet vandaag volop aan de slag! De meiden liggen nu nog beide te slapen, lekker rustig zo in huis :) Maar ik ga zo even een broodje eten en dan hopen dat ik zonder gebroken benen in Stauffer aankom!
Ik ingepakt tegen de sneeuw en wind
28 nov. Hoi mensen, ik kom even klagen hoor, haha! Gisteren, 27 nov, had ik volgens mij echt een pechdag. Ik ga bij huis weg om boodschappen te doen en het was prachtig weer. Blauwe lucht en het vroor eens niet voor de verandering. Ik had dus dunne winterjas aan, dunne sjaal. Kom ik de winkel uit, zwarte lucht en harde wind.... Nou wat een omschakeling ineens! Ik had dus een rugtas vol en twee tassen in de hand. Ik loop drie meter en daar kwam het: een dikke hagelstorm! Nou daar was ik dus helemaal niet op gekleed en moest ik ook nog tegen de wind in lopen! Mn hele gezicht deed pijn, ik was hartstikke koud, moest mn tassen vast zien te houden zonder handschoenen. Had op een gegeven moment helemaal geen gevoel meer in mn handen. Eindelijk thuis aangekomen, was ik helemaal bevroren en zeiknat natuurlijk...
Zo dat is eruit haha! Verder ben ik maar thuis gebleven om te studeren, want ik had het zo koud. Maar goed ook, want 's middags begon het ineens als een gek te sneeuwen! Het bleef deze keer niet liggen want het was net even iets boven het vriespunt. Maar gelukkig hoefde ik hier dus niet door. Van 6.30-8.30u zou ik bij een HIV/Aids Awareness meeting zijn dat werd georganiseerd door Wilhelmiina en enkele van haar klasgenoten. Dat was wel een interessante bijeenkomst. Onder andere vertelde een vrouw over haar 5 maanden lange verblijf in Tanzania. Daar hebben ze een kliniek opgericht in een van de dorpen daar. Zij woonde daar met haar gezin en haar kinderen waren er dus ook. Ze had een slideshow met allemaal foto's laten zien. Was mooi om te zien wat zij en haar man daar allemaal bereikt hebben! Haar eigen kinderen hadden het af en toe wat moeilijk met de armoede en de vriendjes die ineens overleden,aar verder begrepen ze heel goed met welk doel ze daar waren.
Later op de avond gingen we allemaal naar Elixir, een club hier in Kingston. Dat was dus ook helemaal in het HIV/Aids thema met de kleur rood. We moesten dus ook allemaal rode kleding dragen. Nou veel mensen hadden zich hier aan gehouden, was leuk om te zien! Het was alleen niet zo heel druk, want veel mensen zitten deze dagen de hele dag in de bieb om te studeren. Maar de mensen die er waren, hadden in ieder geval een leuke studieonderbreking!
Wilhelmiina heeft nog foto's gemaakt, maar die heb ik nog niet. Die komen dus later op de site. Ik bedenk me net dat ik de foto's van de balonnen er ook nog niet op heb gezet. Ga ik nu meteen doen. Die staan dus bij het bericht hieronder... Nou daarna moet ik ook snel weer aan de slag hoor! Ben met de afsluiting van mn eindzitting bezig. Dat moet een 15 min betoog worden waarmee we de zaak moeten winnen. Het komt dus echt aan op het exact en effectief naar voren brengen van de feiten en het recht.
.Elixir in red!Me in red

Klaudia, Wilhelmiina, Ricardo en ik

nu met Nicholas erbij

Wilhelmiina

Wilhelmiina en ik
23 nov.

****** 23 November - Verjaardag ******
Allereerst allemaal hartelijk bedankt voor alle kaartjes, emails en berichtjes op Facebook/Hyves/Gastenboek !!! Het grappige was dat de dag bij jullie natuurlijk veel eerder begint, dus toen ik hier wakker werd, stond mn hele mailbox al vol! Leuk hoor, dat jullie me niet vergeten ondanks dat ik alweer een hele tijd weg ben ;)
Donderdag 22 nov heb ik mn verjaardag gevierd met mn huisgenootjes. We hebben heerlijk sushi gegeten! Wel veel teveel gegeten, maar dat geeft niet... Je kan het immers ook niet laten liggen he. Aan deze vreugde werd gedurende de dag nog een pakket sneeuw toegevoegd, dus heerlijk! Ik ben gek op sneeuw en mag dan ook graag buiten lopen: dikke jas aan, goed aankleden en lopen maar! Toen we terugkwamen heerlijk op de bank geplofd en hebben we samen warme thee gedronken!
Vandaag, de 23e dus had ik eerst drie uur college (jaja dat gaat allemaal gewoon door ook als ik jarig ben). Fijn door de krakende sneeuw naar school gelopen vanochtend. Had namelijk erg stijf gevroren de nacht ervoor. Mn huisgenootjes lagen nog te slapen toen ik wegging. Na college natuurlijk gelijk met iedereen in NL gebeld en geskyped/gemsnt. Daarna snel weer beetje studeren. Later in de middag had ik met een aantal meiden afgesproken om even een koffiepauze te houden. We dronken allemaal thee by the way,maar goed haha. Twee meiden konden niet komen en wilden erg graag dat ik met ze uit etenzou gaan vanavond. Dus na de koffiebreak weer naar huis.
Kom ik het huis binnen, is het hele huis versierd! Allemaal slingers en ballonen... dus ik loop ook zo door naar boven, want ik dacht dat Louise en Christianne beide niet thuis zouden zijn vandaag. Ze hebben dus tijdens mijn afwezigheid als een gek weet ik veel hoe ontzettend veel balonnen opgeblazen (zonder pomp!) en allemaal slingers opgehangen. Louise bleek dus wel thuis te zijn en vroeg of ik al in mn kamer geweest was. Nou toen ging ik dus mn kamer in en die was ook helemaal versierd. Echt super lief! Ze wilden dat ik me wel een beetje jarig zou voelen vandaag ookal waren we dus gisteren uit eten geweest. Ze hebben ook even fotos van zichzelf gemaakt :)
Nog even snel met NL geskyped en toen weer klaar gemaakt voor het diner met de Finse meiden. Aangezien het niet meer sneeuwde wilde ik wel even lopen en heb dus het hele eind naar het centrum gelopen. Nou zo heel ver is het niet... of eigenlijk ook best wel, maar het is vooral zo onhandig met al die vastgelopen sneeuw! Het is overal spiegelglad en het vroor inmiddels ook alweer behoorlijk...
Toen ik weer thuiskwam heb ik met Louise in de woonkamer zitten studeren. Ja ik weet het dat klinkt niet heel feestelijk.... en dat is het ook niet. Maar ik moet morgen om 10u in de bieb zijn en dan gaan we de final trial (eindzitting) dus bespreken: welke getuigen we wel of niet gaan oproepen, wie welke getuigen doet etc. Dus ik moest echt nog even aan de bak. Toen was het ineens 12u en wilde ik naar bed, maar ben nog niet slaperig, dus dacht nou dan krabbel ik gelijk het hele verhaal nog even op mn site. Bij deze dus!
Oh ja, nu willen jullie natuurlijk weten wat ik gekregen heb... Naast alle kaartjes en etentjes, nog een box met body-producten, een ketting, en het cadeau van Louise en Christianne komt morgen! Het grootste cadeau is onderweg, van papa en Maris krijg ik een Ipod, die is in bestelling! Bedankt allemaal voor alle cadeautjes hoe groot of klein ook... jullie zijn schatten!
Nou dat was het wel weer, het verjaardagsverhaal. Dan ga ik zo maar wel even proberen te slapen he, aangezien ik er weer vroeg uit wil. De foto's van mn balonnies zet ik er morgen wel even op. Verder heb ik geen foto's van mn verjaardag natuurlijk. Niet vergeten even naar de sneeuw foto's hieronder te kijken he ;)

Louise in actie!

Zelfs in mn kamer!

Ballonnies!

  Even weer een paar fotos. Toen ik gisteren de gordijnen open deed, was het wit buiten! Het was weliswaar maar een dun laagje, maar het was echte sneeuw! Yes... want ik ben gek op sneeuw. Het begon echter gedurende de ochtend ook te hagelen, dus niemand wilde eigenlijk naar buiten. Dat ging later weer over in sneeuw en dus heb ik later ook nog even fotos gemaakt. Dit wil ik jullie natuurlijk niet onthouden he, komen ze:
's ochtends: dun laagje sneeuw . .Ze heeft 40 min staan krabben!
Eind van de middag: . . . .
Afgelopen nacht heeft het hard gevroren. De gevoelstemperatuur werd vastgesteld op -13! De sneeuw is dus blijven liggen en vandaag op mn verjaardag sneeuwde het nog weer lichtjes! Gisteren is er wel veel sneeuw weggewaaid, het is namelijk erg droge sneeuw en er stond een behoorlijke wind.
 
16 nov.

Ben net terug vanuit Ottawa! Zoals ik hieronder al aangaf, gingen we daar vandaag heen om een bezoek te brengen aan The Supreme Court of Canada. Professor Kong van het vak comparative constitutional law heeft een rondleiding en ee gesprek met een van de rechters geregeld. Na mijn college van vanochtend zijn we met (huur)auto's vertrokken richting Ottawa. Daar waren we rond 2u en om 2.15u werden we in het Supreme Court verwacht: prima timing dus! Van de buitenkant is het niet zo'n bijzonder gebouw, maar van binnen was het des te mooier. Het staat trouwens aan dezelfde weg in Ottawa, Wellington street, als de parlementsgebouwen die ik daar vorige maand heb bezocht. Eenmaal binnen werden de eerste studenten gescand met zo'n 'bliep'poortje, maar toen kwam er een vrouw aan en die zei tegen de beveiliging dat wij 'vip'gasten waren en dus niet door de beveiliging hoefden! Leuk om ook eens als vip bestempeld te worden. In de hal mochten we een aantal foto's maken en om half 3 begon de korte rondleiding. Eerst bezochten we een van de kleinere rechtszalen en toen gingen we naar boven naar de echte grote zaal waar de Supreme Court zitting houdt. Deze zaal was net klaar na een grote renovatie. Er is een heel computersysteem aangelegd, zodat de rechters en de advocaten nu met computers kunnen werken. (vreemd toch dat dat nog niet zo was...) Er hangen nu overal camera's en grote schermen. De hele zaal is gelijkvloers en we mochten niet verder komen dan een bepaalde lijn, we moesten binnen het publieksgedeelte blijven. Verder mochten we wel zoveel foto's maken als we wilden. De gids, zelf rechtenstudent en dit is haar bijbaantje, vertelde ons over het gebouw en het design etc. Ze vertelde verder nog over het protocol hoe je behoort om te gaan met de 9 rechters van de SC. Ze vertelde dat als een van de rechters in de lift stap, alle andere personen dan uit horen te stappen. Als een rechter de zaal binnen komt dan staat iedereen op en gaat pas zitten als hij of zij dat aangeeft. Dat was dus ook de bedoeling als de SC niet in zitting was, maar zoals vandaag een voorlichting hield. Wij beleven hierna in het publieke gedeelte vande rechtszaal zitten en wachten op Justice Deschamps (dat is dus een vrouwelijke rechter, genaamd Deschamps). Grappig is dat we al heel wat arresten van haar gelezen hebben en dat we nu dus ook een gezicht bij een dergelijk arrest kunnen plaatsen. Justice Deschamps ging ons vertellen over hoe je een juridisch stuk moet schrijven, of het nou een paper was of een rechtsherziening of een arrest. Dus je moet eerst bepalen wie je publiek is, hoe je zelf bent en schrijft en wat je wilt vertellen. Dit waren allemaal heel handige tips voor ons als studenten omdat we nu allemaal papers of herzieningen aan het schrijven zijn. Maar grappige was dat voordat ze begon te vertellen, ze vroeg of we haar plaats aan de rechters'bank/tafel' wilden zien... Nou ja, we waren net verteld dat we absoluut niet achter de publieksruimte mochten komen en dat zelfs de studenten die daar werken daar niet eens komen. Dus ja hoor dat wilden wij wel even zien! Dus wij mee naar voren in de rechtszaal en daar zag je dus hun nieuwe computersystemen en hun schrijfgerei etc. Was echt leuk om eens vanaf die kant een rechtszaal in te kijken...(al heb ik dat natuurlijk als rechter in de studentenrechtbank ook al gedaan, maar dit is toch even het hoogste gerecht van Canada!) Toen heeft ze ons dus vanalles verteld over het schrijven van juridische stukken. Tijdens de vragen kwam het gesprek op de 'raadkamer', de kamer waar de rechters de zaak bespreken en tot een beslissing komen. In NL hebben we het 'geheim van de raadkamer' dat houdt in dat alles wat daar gebeurd strikt geheim is. Niemand zal ooit weten wat de individuele rechter van de Hoge Raad daar heeft gezegd en wat zijn mening in de zaak was. In NL geeft de Hoge Raad een beslissing en daar moeten we het mee doen. In Canada geeft de SC een meerderheidsbeslissing en dat is de beslissing waar de partijen het mee moeten doen. Verder wordt in dezelfde uitspraak ook de mening van de andere rechters gegeven in zoverre deze afwijken van de meerderheidsbeslissing. Je hebt immers 9 rechters en die denken nou eenmaal vaak niet allemaal hetzelfde over een zaak. Ook deze afwijkende meningen worden naar buiten gebracht. Vandaar ook dat iedere rechtenstudent de namen van alle 'justices of the SC' (rechters van de SC) kent. Het gesprek kwam dus op de raadkamer en toen vroeg Justice Deschamps dus of we die kamer zouden willen zien... Nou moest het niet veel gekker worden. Daar komen Canadezen normaal nog niet eens, want het zit niet bij de tour in. Hier bestaat dan geen geheim van de raadkamer, toch is dit een verborgen ruimte achter de rechterstafel en daar mochten wij nu dus even heen! Dus wij door de deur waar normaal de rechters door de zaal in komen. In de raadkamer staan een grote tafel met 9 stoelen en ze vertelde uitgebreid hoe het daar aantoe gaat na een rechtszitting. Verder stonden er ontzettend veel boeken, hele oude en hele nieuwe. En het hele gebouw en interieur is in zo'n mooie symetrische stijl gemaakt, echt prachtig. Nu hadden we dus de raadkamer gezien en toen vond ze dat we dan ook wel even mee konden lopen naar haar kantoor! Nou das toch helemaal bijzonder! In NL kennen we niet eens de namen van alle rechters van de Hoge Raad en hier heb ik even in de raadkamer en het kantoor van Justice Deschamps gestaan :) Hier eindigde onze toer dan.
Het was echt heel leuk om dit allemaal gezien te hebben. Justice Deschamps was ook een heel vriendelijke en open vrouw en ze nam echt de tijd om ons rond te leiden en een verhaal te vertellen. Was echt een leuke ervaring!
Maarrrrr de leuke ervaringen waren nog niet op voor deze vrijdag. Kwamen we buiten stonden we midden in een mini sneeuwstormpje! Het sneeuwde behoorlijk en een dikke wind! De sneeuw vloog in wolkjes over de straten, echt vet leuk om te zien! Ik heb geprobeerd de sneeuw te fotograferen, daar heb ik dus Eline en haar jas even voor nodig gehad. We moesten echter nog een tijd buiten staan wachten op een vriend van Peter, die wilde hem nog iets afgeven. Ik dacht werkelijk dat ik dood ging zo koud was het! Echt niet normaal, het is daar gewoon een stuk kouder dan in Kingston. Die vriend kwam dus eindelijk opdagen en die wist ons te vertellen dat de gevoelstemperatuur op dat moment ivm sneeuw en wind op -8 C lag! Dat is dus MIN ACHT GRADEN! Aan het einde van de middag! Vandaar dat ik daar dood stond te gaan in mn dunne winterjas met mn open schoenen... Maar vond het wel leuk om de eerste sneeuw voor dit jaar gezien te hebben.
Toen zijn we snel in de auto gekropen en heb ik onze groep weer naar Kingston gereden!

Supreme Court gebouw

de hal

Ingang Supreme Court zaal

Supreme Court Room

Nieuw computersysteem

Uitzicht op Peace Tower

SNeeuw en ondergaande zonSneeuwde echt hoor!

Echte sneeuw
 
Ik in de hal . Kleinere rechtszaal . Officiele kleding van.... de rechters!
 
15 nov.

Hey mensen! Zoals jullie al wel door hadden, is de maand november tot nu toe erg rustig verlopen... Heb niet veel meegemaakt, ben vooral aan het studeren! Dat moet dan ook wel want over 2 weken heb de final trials voor Trial Advocacy en de daarop volgende weken nog 2 tentamens en mn paper die ik in moet leveren voor 5 dec...
Nu het toch over de studie gaat, kan ik gelijk even vertellen over Trial Advocacy. Dat is mn enige seminaarvak (voor degenen die het niet meer weten: een actief vak, we hebben geleerd wat je in een civiele rechtszaak allemaal moet doen en vooral hoe). We hadden dus elke week een opdracht en dat moesten we dan voor de klas doen. Een Canadees proces ziet er als volgt uit: een openingszegje, getuigeverhoor: eerst examination in chief, dan cross examination en dan re-examination en dat dus bij elke getuige (!), dan een afsluitingszegje. Afgelopen week moest ik een cross-examination bij een expert getuige afnemen. Het is allemaal een beetje een ingewikkeld verhaal, maar het komt erop neer dat je dan de kwaliteiten van de expert probeert onderuit te halen en dat terwijl wij juristen zijn en die expert dus expert is op het gebied waarover de zaak gaat. Dat verhoor werd opgenomen op video en dat werd dan individueel met de leraar (advocaat in plaats van professor) besproken. Hij vond dat ik het erg goed deed en hij merkte aan mij niet dat Engels niet mijn eerste taal is en vond dat ik de techniek goed onder de knie had! Daar was ik erg blij mee natuurlijk! Ik heb er best wel vertrouwen in, in die eindzittingen. Maar toch blijft het lastig om als 'buitenlander' een vocaal gevecht aan te gaan met iemand die de taal veel rijker is dan jij. Mijn eindzitting is zondag 2 dec. in het Frontenac County Courthouse hier in Kingston. Ik heb wel eens een foto van dat gebouw op mn site gezet. Staat vast onder oktober. Nu moet ik dus tussen het schrijven van mn paper door tijd vinden om het dossier van de eindzitting door te nemen en de verhoren voor te bereiden. Verder moeten we zelf getuigen en juryleden vinden. Oh ja, ook leuk: het kantoor van de advocaat die ons les geeft, gaat ons op een etentje trakteren de vrijdag voor de eindzittingen! Gratis eten is altijd welkom zal ik maar zeggen!
Met mn paper gaat het ook goed. Ik ben qua schrijven nu op de helft, maar over het algemeen eigenlijk al wel verder dan de helft. Heb nu natuurlijk alle informatie al gevonden die ik ook nodig ga hebben voor het tweede stuk van mn paper. Ik hoef vanaf nu niet echt meer info te zoeken, maar voornamelijk alle info in een stuk tekst omzetten dat nuttige informatie aan mn paper toevoegd. Weet inmiddels wel vet veel over abortus wetgeving in de US en Canada :) je weet maar nooit waar dat nuttig voor is. Ik heb er al aan zitten denken om te kijken of ik mn scriptie in NL ook over abortus kan doen. Maar dan over abortus in NL uiteraard. Maar misschien ben ik na deze paper ook wel zo flauw van het onderwerp, dat mn scriptie heel iets anders gaat worden! Begin volgende week heb ik weer een afspraak met de professor en dan gaan we kijken of dit is wat hij van de paper verwacht, of dat ik een beetje van het spoor geraakt ben. Papers zijn hier ook zo anders dan wat ik gewend ben!
Wat heb ik verder nog meegemaakt... Oh ja aantal dagen geleden was er nog sensatie bij ons in de straat! Ik zat in mn kamer en ineens zie ik allemaal zwaailampen buiten en hoorde sirenes. Nou dat is niet zo gek, wij zitten vlak bij de grotere weg, Princess St dus daar komen wel veel poltiewagens en brandweer auto's langs. Maar het werd ineens zo'n lawaai en mn kamer scheen in allerlei kleuren op! Dus ik even uit het raam kijken: staan er drie enorme reuze brandweer trucks! De hele straat geblokkeerd en Chris telde dat er 15 brandweermannen naar een huis (2 huizen van ons vandaan) renden... Wij naar buiten ja, kijken wat er wel niet aan de hand was. Nou alles wat we zagen, maar geen brand in ieder geval. Aangezien het behoorlijk regende, gingen we maar weer naar binnen. Na een tijdje gingen de brandweer trucks een voor een weer weg... Nou ik weet het niet hoor wat er nou zo dringend aan de hand was! Ze hebben in ieder geval niets geblust. Maar je schrikt wel even hoor door al die lampen en lawaaierige sirenes!
Ohja, verder was het afgelopen vrijdag Remembrance Day. Dat is hier om de Canadese soldaten die in WO2 omgekomen zijn, te herdenken. Op de universiteit mogen dan tussen 10.30-11.30u geen lessen gegeven worden. Er is dan ook een hele herdenkingsceremonie. Ik weet niet hoe ze het voor elkaar gekregen heeft, maar juist mijn professor liet ons wel gewoon de les uitzitten!
Wat er verder nog op het programma staat voor komend weekend? Nou morgen naar Ottawa naar de Supreme Court of Canada. Daar ga ik dus na morgen over vertellen. Verder zaterdag in de bieb paper schrijven en zondag eigenlijk ook, maar dat draait vaak uit op uitslapen en Nascar kijken. Zondagavond viert Aurelie haar verjaardag, dus dan hebben we weer een 'house'party (in de zin van huisfeest)!

 
Omdat ik eigenlijk niets te vertellen heb, even een paar mooie herfstfoto's van in en rond Kingston:
Langs snelweg . .Het park .Loop ik elke dag langs .op weg naar school
Bevroren daken en auto's aan de overkant van de straat en toch een strak blauwe lucht!
Heerlijk herfstweer
, heb nog nooit zo'n mooie herfst meegemaakt!
.
 
7 nov. De eerste week van november zit er alweer op! Nou ja, de eerste 7 dagen... ze vielen immers niet in een week! Het laatste dat ik onder 'oktober' geschreven had, was over Halloween. Dat was dus vorige week woensdag. Daarna heb ik eigenlijk niets boeiends gedaan.
Ik heb heel veel uurtjes in Stauffer Library doorgebracht, dat is DE grote bibliotheek hier op campus. Ik heb veel aan mn paper gewerkt en aan het 'gewone studeren'. Verder vaak even een keer met een paar meiden gelunchd (vaak iets langer dan de bedoeling was...) of een coffeebreak gehouden.
Afgelopen zaterdag heb ik met Louise en Aurelie echt de hele dag in de bieb gezeten. We waren er om 10u in de ochtend en kwamen er 's avonds om 20uur pas weer uit. Kijk, dan schiet het op he. Rond 22uur gingen we naar de verjaardag van Sanne. We hadden met zn drieën een cadeautje gekocht en daarna dus op naar Harkness Hall (gebouw waar allemaal internationale studenten wonen, waaronder Sanne dus). In Harkness hebben we dus wat gedronken en toen de anderen de stad in wilden om te gaan stappen, zijn Louise en ik naar huis gegaan. We wilden namelijk zondagochtend weer om 10u in Stauffer zitten!
Dat is inderdaad gelukt, om 10u zaten we in Stauffer afgelopen zondag. Om 13u ben ik weer naar huis gegaan, omdat ik nog even met Nathalie wilde chatten en daarna kwam NASCAR racen op tv. Dat heb ik dus maar even weer gekeken ;) Zondagavond heb ik met Christianne en Louise voor de tv gehangen. We raken inmiddels behoorlijk thuis in de Canadese (lees: Amerikaanse) tv programma's.
Maandag en dinsdag zat ik dus gewoon weer of in college of in de bieb. Verder heb ik gisteravond, disndag dus, voor het eerst 'House' gezien! Dat keek ik altijd in NL voordat ik vertrok en die gewoonte kan ik nu voor de laatste weekjes hier nog even voortzetten. Daarna kwamen de andere meiden ook thuis en hebben we nog een tijd gekletst en tv gekeken. Al met al was het zomaar ineens half 2 toen we naar bed gingen...
Louise heeft trouwens haar hand erg bezeerd tijdens een potje squash. Ze viel achterover en ving zich op met haar linker hand. Gisteren is ze dus naar de dokter gegaan en die stuurde haar naar het ziekenhuis voor foto's. Ze moest wel 3 uur wachten voordat ze aan de beurt was en nou moet ze ook nog een week wachten op de uitslag! Hoe kan het nou een week duren voordat ze je kunnen vertellen wat er op de foto's te zien is. Toen moest ze dus ook nog zelf de stad in gaan om zo'n steun ding te gaan kopen! Nou hier heb ik me even erg over verbaasd.
Nou, mijn college internationaal recht is bijna afgelopen, dus ik moet dit berichtje maar eens afronden. Ik ga zometeen even weer de bieb in (verrassend!) en dan heb ik om 15.30u weer college. In de tussentijd kan ik mooi even mn expert getuige verhoor oefenen, want we worden gefilmd als we het verhoor gaan doen vanmiddag.