December
  Nu hebben we inmiddels dus Kerst achter de rug en ik begin Kingston nu al te missen... Het was ook zo leuk! Nou de komende tijd ga ik erg veel werken bij de Lidl om het geld even weer op peil te brengen he. Bij deze rond ik dus ook mijn verhaal over Canada en Queen's University af...
Ik heb een top tijd gehad en had het voor geen goud willen missen!
 
  Het is inmiddels al tweede Kerstdag, maar ik heb eerder geen tijd gehad om even weer iets te typen... Ik zal nu dus nog kort even iets vertellen over het laatste gedeelte van mijn reis naar huis en daarna nog even over de eerste dagen weer in NL. Dan zullen we dus een einde aan deze site moeten breien...
In New York moesten we eerst een uur wachten voordat we konden opstijgen, omdat het zo druk was. We stonden dus weer een uur lang in de rij te wachten. Nou ja toen we eenmaal op weg waren, ging het ook wel snel en hebben we deze tijd weer ingehaald. Ik zat naast een vrouw uit Nieuw-Zeeland die in Vlaardingen woont. Was wel leuk, leuk gekletst. Verder heb ik dus nog een filmpje gekeken en vooral veel onderuitgezakt naar mn Ipod liggen luisteren... Na 5 uur vliegen begon de verveling ontzettend toe te slaan. Maar goed, we hebben het weer overleefd hoor. Toen we eindelijk geland waren,moesten we nog ontzetten lang over Schiphol rondrijden. Blijkbaar zijn we helemaal aan de buitenrand van het vliegveld geland. Met de koffers had ik geluk. Ik had als eerste mn beide koffers en kon dus naar de deur... Daar waren papa, Maris en Anneloes dus! Super om ze meteen weer te zien!
Inmiddels vroor het in Nederland ook behoorlijk, dus dat maakte het verschil een stuk kleiner. Toen dus nog naar Midwolda gereden en daar zaten mama, Nathalie, Daniel en tante Marian te wachten! Nathalie had een leuke spandoek voor me gemaakt.
 
  Inmiddels ben ik op New York JFK airport aangekomen. Het is nu 3.21pm hier en mn vlucht gaat om 5.40pm, 45 minuten later dan gepland dus. Nou ja dat overleef ik ook wel weer... Van Toronto naar New York is ook maar zo'n klein stukje. Echt grappig je bent bijna net zolang bezig met stijgen en landen als de tijd dat je daadwerkelijk vliegt. De vlucht zelf duurde maar 1 uur... Toen ik mn thee en mn koekjes op had, waren we er al haha! Maar ik haat die kleine vliegtuigjes... zo krap allemaal. Ik had wel geluk dat er niemand naast me zat.
Moet nu nog ongeveer 1 uur en45 min wachten voor we instappen. Nou ja al met al ben ik toch al zolang onderweg. Moet je nagaan, ik was om 10u op vliegveld in Toronto, das 5,5uur geleden nu. Van die 5,5uur heb ik dus maar 1 uur gevlogen... Gaat lekker haha. Voordat ik dit vliegtuig in ga, ben ik al 7,5 uur op een vliegveld en heb daarvan 1 uur gevlogen. Hahah zo klinkt het helemaal dramatisch. Maar ik verveel me gewoon...
Nou ik heb verder niet veel nieuws te vertellen nu :)
 
20 dec.

Ik zit nu op Toronto Pearson International Airport te wachten op mn vlucht naar New York. Ik dacht dan gaan we numaar alvast even eenklein stukje schrijven.
Gisteren, woensdag de 19e dec dus, zijn Christianne, Nenad en ik al naar Toronto gereden. Dit deden we vanwege het weer, het sneeuwde namelijk weer volop en om zeker te zijn dat ik vanochtend om 10u op het vliegveld zou zijn, zijn we dus gisteren al naar Toronto gereden. Nadat we in het hotel ingecheckt hadden, zijn Christianne en ik sushi gaan eten. Dat wilde ze mij geven als afscheidscadeautje, lief he! Het is zo'n schat... en als het goed is kunnen jullie haar in 2008 zelf ontmoeten want ze komt hoogstwaarschijnlijk in augustus naar Nederland!!! Daar kijk ik dus erg naar uit...
Na de overheerlijke sushi wilden we nog even ergens iets drinken. Nou Christianne en Nenad komen beide uit Toronto, dus die weten de plekjes wel te vinden. We zaten in een erg leuke tent met live muziek... Daar nog tijdje gezeten en toen was het eigenlijk echt tijd om naar het hotel te gaan. Moest wel een beetje goed slapen eigenlijk.
Vanmorgen in het hotel snel ontbeten en om 9.20u stond Nenad weer met de auto voor de deur om ons naar het vliegveld te brengen. Dat is ook een schat hoor, Christianne kan erg blij met hem zijn en dat is ze ook! Hij kijkt er ook erg naar uit om NL te komen in de zomer. Nou Christianne is evenmee naar binnen gegaan om me te helpen met mn koffers bij het inchecken. Nou ik was de eerste in de rij, haha. Die vrouw checkt zo mn bagage in, zonder het te wegen!!! Daar heb ik dus een groot geluk gehad, want mn koffers zijn veel te zwaar volgens mij! Maar omdat ik naar de USA moet, worden de koffers dus niet meteen op een band gegooid, maar je moet ze zelf meeslepen door 'customs'.
Nou bij customs was het apparaat van de visum-waiver kapot... Tuurlijk, dat begon goed. Dus alleen mensen met een Canadees en een US paspoort konden doorlopen. Wij moesten veel langer wachten... Nou ja geeft niet zoveel, of ik daar nou moet wachten of hier... Toen moest ik dus met een bus naar een andere kant van het vliegveld en daar zit ik nu te wachten. Het is nu 11.45u hier, dus 17.45u bij jullie in NL. Mijn vliegtuig vertrekt om 13.25u naar New York, dus ikmoet nog even een tijdje wachten. Nog een lange dag voor de boeg!!!
Ik kan hier dus niet op internet komen, dus ik kan dit pas op internet zetten als ik thuis ben. Maar goed, misschien vind iemand het nog leuk om het te lezen als ik al terug ben ;)
Ik probeer in New York ook nog even een klein stukje te schrijven... NIet dat ik dan veel meegemaakt heb op mn 2uurs vlucht naar New York, maar toch...

Onze hotelroom

De helft van mijn bagage

Mn hele hebben en houden en ikke!

My sweetie and me!!! Miss u...
16 dec. Hoooooooooiiiii, ben ik weer. Ik zal jullie even een update geven, want ik hoorde dat het inmiddels ook in NL op het nieuws is geweest dat het hier zulk slecht weer is en iedereen vraagtzich inmiddels af of ik vrijdag wel thuis kom! Ik kan zeggen... dat vraag ik me ook af! Er is een enorme 'winter storm' over dit gedeelte van Canada gekomen en wij zaten middenin het zwaarste gedeelte. De hele dag dus enorm veel sneeuw gevallen en het hele verkeer lag plat. Ik kon het toch niet laten om even een wandeling te maken en foto's te maken. Daar had ik na 5 min al wel spijt van, omdat het echt geen doen was om buiten te lopen. Ten eerste lag er al zoveel sneeuw dat lopen erg zwaar ging en ten tweede sneeuwde het nog steeds erg hard, waardoor je dus helemaal nat en koud werd. Maar goed, gewoon doorgezet voor de kiekjes he! DIt was allemaal aan het begin van de middag, dus daarna is nog een hoop meer sneeuw gevallen, maar ik had echt geen kracht meer om nog eens naar buiten te gaan!
Verder hoorde ik net van Christianne dat het in Toronto nog erger is geweest, daar moet nog meer sneeuw gevallen zijn. Het vliegveld is gesloten (net als in New York trouwens) en het verkeer ligt geheel plat. Maar dat laatste is hier ook het geval. Deze enorme sneeuwstoring gaat over het zuiden en oosten van de provincie Ontario, geheel over het meer Lake Ontario en ook dus over het noordoosten van de USA. Nog iets leuks... Brady en Melanie, die in de kelder van ons huis wonen, wilden vanavond met de auto weg. Ze konden de auto met geen mogelijkheid van de oprit af krijgen. Ze waren vast gelopen in de sneeuw. Dus hup sneeuwschuivers erbij en wielen uitgraven... Het mocht niet baten. De bodem was namelijk vastgelopen en de wielen spinden alleen maar omdat het zo glad was. Ik had geen zin om weer naar buiten te gaan... Maar gelukkige kwamen twee overbuurjongens te hulp en zaten ze dus met drie man sneeuw te scheppen onder die auto vandaan en daarna dus met drie man die auto de weg opgedrukt... Dan denk je toch dat ze wel door hebben dat het misschien niet zo verstandig is om nu met de auto weg te gaan, maar nee, ze gingen toch. Uurtje later waren ze weer terug... je raadt het al, ze kregen de auto de oprit niet op. Het vriest inmiddels alweer zo stijf, over waar overheen gereden is, vriest op en is spekglad. Nou hup, sneeuwschuivers er weer bij en dan ijs en sneeuw weggekrabt! Nou het werd op een gegeven moment gewoon hilarisch om te zien!
Verder heb ik vandaag dus een begin gemaakt met het inpakken van mijn koffers. Ik moet even weten of alles erin gaat passen. Maar volgens mij gaat dat goed komen. Ze worden waarschijnlijk wel veel te zwaar, maar goed dan betaal ik wel bij als ik ga inchecken. Nou, verder nog 3 daagjes te gaan hier in Kingston. Woensdag vertrekken we rond 18u met de auto richting Toronto. Ik moet namelijk donderdagochtend om 10u inchecken en we willen niet te laat aankomen. We nemen dus het zekere voor het onzekere en vertrekken woensdag al naar Toronto, zodat we donderdag alleen nog het kleine stukje naar het vliegveld hoeven te rijden. Het gaat namelijk complete chaos worden op de wegen. Vanwege kerst natuurlijk al drukker en dan ook nog eens al deze sneeuw die gaat smelten en het gaat heel stijf vriezen dinsdag... -27 graden wel te verstaan!
Ik moet dus ook nog zien of ik donderdag weg kan met het vliegtuig... Ik hoop dat de reis in een keer doorloopt. Maar goed, zoals ik al zei, op een dag als vandaag liggen dus beide vliegvelden die ik moet hebben, helemaal plat! Goed ik zal woensdag nog even iets schrijven hier voordat we naar Toronto gaan en verder zal ik komend weekend even iets schrijven over mn terugreis. Daarna zit het erop!

Trap naar de voordeur

Nelsonstreet by winter ;)Ijspegeltjes

 

- deze foto is vanochtend genomen, de sneeuw komt nu inmiddels tot aan het zitvlak van de stoelen:
- Collingwood street op weg naar het meer! : En dit was het uitzicht op het meer: Zero uitzicht...
Foto's langs Lake Ontario: Spookachtig grijs . .Het pad was net geschoven... . .
- Foto's gemaakt in het park: . .
- Foto's van huis en tuin: . Kijk eens hoeveel er al op het terras lag!
- Euh tja, dit zijn mijn voeten... ergens:
Poeh...

 
 
Hier komen de foto's van het 'Barriestreet Christmas/Goodbye Party'. Dit was dus afgelopen vrijdag...en ik zou niet drinken... want ik had immers de dag erna een tentamen... mislukt! Te veel gedronken natuurlijk en zaterdag dus een behoorlijke koppijn!
Nou ja, het tentamen was anders ook wel slecht gegaan ;)
My sweeties!!! .Barrie-huiskamer .Beautiful girls... .Ikke was er ook... . .Met Philip, AC, Aurelie .Kristiina en Florian
 
13 dec. Hey hoi... Ja sorry hoor voor de weinige berichten! Heb het nog steeds druk... Nog een tentamen te gaan! Aanstaande zaterdag heb ik mn allerlaatse Queen's tentamen. En dan... kerstvakantie! En wel van 16 dec tot aan de eerste of tweede week van februari!
Even vertellen over de afgelopen dagen... Nou euhm, veel geleerd dus! Ik heb op 5 dec mn paper ingeleverd en die hebben we afgelopen dinsdag besproken. Dat was gisteren dus. De professor vond het een goede paper en leuk om te lezen. Hij had slechts 2 structurele en 2 inhoudelijke puntjes die ik eigenlijk iets verder uit had moeten werken... Maar ja vanwege het pagina limiet had ik bedacht dat ik het maar zo kort mogelijk zou noemen. Nou ja geeft niet, hij vond de paper goed en daar gaat het om. Krijg wel pas in januari het cijfer, da's dan weer een beetje balen he.
Verder heb ik afgelopen zaterdag mn eerste echte tentamen gehad. Heb immers twee andere vakken met een eindzitting en een paper afgerond. Nou dat tentamen van International Law ging dus niet zo best. Iedereen vond het vaag en we hebben allemaal gebruik gemaakt van de volgende techniek: zoveel mogelijk opschrijven en hopen dat ie het nuttige eruit zal kunnen vinden! Nou heb inderdaad erg veel geschreven... Afwachten dus!
Nou, na zaterdag had ik dus weer een week voor mn komende en laatste tentamen. Aanstaande zaterdag dus tentamen van Conflict of Laws. Dat vond ik een erg leuk en interessant vak (en dat zegt wat aangezien het college op vrijdagochtend van 8.30-11.30am was!). Het leren gaat dus ook best goed, vooral omdat het wel leuk is om te leren... Morgen hebben we een bespreking van een oud tentamen, als oefening dus. En dan zaterdag nog even een keer 3,5 uur knallen en dan zit mn semester aan Queen's University erop! Raar eigenlijk hoor, ik voelde me de afgelopen maanden echt een Queen's student en geen RuG student. Maar dat is na zaterdag dus voorbij...
Wat trouwens ook helemaal niet leuk is: afscheid nemen van alle mensen hier! Veel vriendinnen waren vroeg in dec klaar met tentamens en zijn allemaal al weg! Zoals ik al vertelde hebben we hier een groot afscheidsfeest van Louise, mn ex-huisgenootje, gehad. Afgelopen vrijdag dus een groot kerst/afscheidsfeest van alle mensen op Barriestreet. Daar zag ik dus voor het laatst: Anne-Claire, Aurelie, Kristiina, Wilhelmiina, Florian, Juho, Nicholas. Dat is toch erg jammer hoor... helemaal niet leuk! Maar Kristiina en Wilhelmiina komen als het goed is in maart al naar Groningen!
Nou zondag kan ik dus gaan beginnen met mn spullen in te pakken... Daar begin ik zondag maar alvast een beetje mee want ik moet eens zien hoeveel ik mee kan krijgen in twee koffers. En anders moet ik dus nog een oplossing verzinnen voor de rest! Ik heb zoveel gekocht hier en Nathalie heeft nog vanalles voor me meegenomen toen. Maar ja zij heeft ook behoorlijk wat weer mee naar NL genomen. Nou ja ik zie wel hoever ik kom met inpakken... En anders wordt het betalen voor overgewicht of een extra tas.
Goed, dat was het eerst weer voor vandaag. Ik zal later even de foto's van Barrie-party uploaden!
 
 
. . . . Muts van Chris te leen: kleuren van mn jas !!! .Zie er niet uit, maar gaat om de sweater!
 
3 dec. Zo... het is nu maandagavond en ik MOET even relaxen voordat ik kan slapen. Het is nu 10 voor 12, eigenlijk wel tijd om te gaan slapen... maar goed. Heb het zoooo druk gehad en nog steeds eigenlijk. Gisteren, zondag, had ik dus mn eindzitting in het gerechtsgebouw hier in Kingston. Christianne was een van de getuigen in deze gespeelde eindzitting. We hadden alle documenten zelf geschreven en alle verhoren opgesteld etc. We waren van 14.00-18.00u bezig met de zitting... Best lang, maar heel leuk om te doen. Iedereen vond het erg goed gaan, van alle vier de studenten van onze groep. De getuigen die mij niet kenden, reageerden zelfs verbaasd toen ze hoorden dat ikniet uit Canada kom... Nou dat is dus mooi om te horen dacht ik! Dat betekent dus dat mn Engels ook goed was. Binnen twee weken krijg ik een e-mail met de evaluatie en het cijfer.
Na de zitting wilde ik met een taxi naar huis, want er lag zoveel sneeuw en ik had hoge hakken aan. Nou, geen taxi te vinden dus he... Die hebben het zo ontzettend druk met dit weer! Ben ik helemaal naar huis gelopen, op hakken, door dikke lagen sneeuw en ben niet een keer onderuit gegaan. Heb er wel 3 keer zolang over gedaan. Nou Louise is inmiddels ook vertrokken. Zij is nu op weg naar Calgary en gaat daarna nog naar Vancouver en Seattle.
Christianne en ik hebben het beide druk met leren en we hebben dus besloten om elke dag samen om 10u in de bieb te zijn en dan tot een uur of 19.00u door te gaan, naar huis en samen eten. Zo motiveren we elkaar en dan maar hopen dat we het volhouden! Nou vandaag ook weer twee barre tochten achter de rug. Een weg naar de bieb en een weg weer naar huis. Thuis gekomen zagen we dat er zoveel sneeuw lag, dat we wel eerst moesten schuiven. Het is hier namelijk zo dat iedereen verantwoordelijk is voor het gedeelte van het voetpad voor hun huis. Als er dus iemand onderuit gaat, benjij verantwoordelijk... Dat wordt dus flink sneeuwschuiven! Maar ja ligt zoveel, daar word je snel flauw van! Hebben wel even foto's gemaakt. Nou, ik laat het hier maar even bij... ga zo slapen. Morgen weer volop aan de slag met mn paper!

(o ja ik had het hieronder ook al over sneeuwfotos... nou die laat ik even achterwege hoor! Daar lag immers niet zoveel sneeuw als op deze foto's van vanavond...)
Christianne in actie!

Dit is... euh ... de weg!

yeah!

jaja ik heb ook wat gedaan!

Sta ik alweer niks te doen!
2 dec.

Een goed onderwerp om deze december pagina mee in te luiden: het weer! Jaja gisteren was het overdag wel -11 graden maar door de wind een gevoelstemperatuur van -19 !!! Jullie begrijpen, daar wordt Natas niet blij van! Een beetje vorst, oke lekker, maar dit gaat net iets te ver... Ben dus ook mooi binnen gebleven de hele dag! Al het sneeuw dat er al lag was gisteren opgevroren tot een brok ijs en ik hoorde dus ook van andere mensen dat het niet te doen was om buiten te lopen. Ook vooral niet doen dan zou ik zeggen! Heb hiernaast even de foto herhaald van hoe ik hier naar buiten ga...
Vanmorgen werd ik wakker en lag een weer een nieuw en fris pak sneeuw! Aan de lucht te zien gaat het vandaag ook niet stoppen met sneeuwen... Nou ja niet dat ik er veel aan heb, want ik moet vanmiddag mijn eindiztting doen van 2 tot 6 uur. Sommige vrienden hier zijn een weekendje weg naar Quebec City en anderen naar Algonquin park. Dat is respectievelijk 5 en 3 uur rijden... Ze moeten allemaal vandaag weer terug naar Kingston. Nou ik houd mn hart vast en hoop dat ze allemaal heel huids terug komen. Ik zou liever niet zo'n eind rijden met dit weer!
(de nieuwe sneeuwfoto's komen later hoor, ik moet nu echt mn eindzitting gaan leren!)

Ik ingepakt tegen de sneeuw en wind